Gekamd katoen, wat is dat nou?

Katoenplant

Sommige kledingstukken en sokken van goede kwaliteit bevatten gekamd katoen, maar wat is gekamd katoen, hoe wordt het gemaakt en wat is het verschil met "normaal" katoen?

Hoe wordt gekamd katoen gemaakt? 

Je kamt je eigen haren met de bedoeling om het in een gewensde richting te krijgen en eventueel losse haren te verwijderen. Zo werkt het proces van gekamd katoen ook: garens van katoen worden voor het spinnen gekamd. Zo worden de kortste en meest kwetsbare vezels uit het draad verwijderd. Dit maakt het garen zachter, soepeler én sterker.

 

Gekamd katoen is zachter én sterker dan gewoon katoen

De voordelen van gekamd katoen

Gekamd katoen is dus duurzamer dan 'gewoon' katoen. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat sokken minder snel gaan pluizen na verloop van tijd door het wassen. Ook zorgt de betere kwaliteit voor een meer ademend en vochtopnemend vermogen van de stof, dat is dus een stuk comfortabeler voor de doe-het-zelvers onder ons die mondkapjes hebben gemaakt van hun sokken. 

Waarom gebruikt niet elk kledingmerk dit betere katoen voor zijn of haar producten? Dat is voor jou een vraag en voor ons ook! Wellicht willen ze dat je sneller gaten in je sokken loopt, wie weet. Een ding weten we wel zeker; onze sokken gaan dankzij het gekamde katoen lekker lang mee.

Volgende lezen

Zeg maar gewoon Vincent hoor - Kunstsokken.nl

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.