Kunstsokken x Museum Prinsenhof Delft: Jan Schoonhoven

Kunstsokken x Museum Prinsenhof Delft: Jan Schoonhoven

Een exclusieve samenwerking ter ere van Jan Schoonhoven

De onthulling is daar! Met trots presenteren we onze nieuwste collectie, in samenwerking met Museum Prinsenhof Delft. Ter ere van de tentoonstelling "Lothar Wolleh ziet Jan Schoonhoven. Meesters in ritme en licht", hebben we twee unieke sokken ontworpen: 'R70-56' en 'Sous Verre'.

Voor een korte periode zijn deze sokken verkrijgbaar in onze webshop. Daarna zijn ze exclusief te vinden in het museum.

 

Van Reliëf naar 2D: Een Vernieuwende Kijk op Design

De transitie van Schoonhoven's unieke reliëfs naar de tweedimensionale wereld van sokken vroeg om een speciale aanpak vol innovatie en creativiteit. 'R70-56' en 'Sous Verre' zijn niet alleen ontwerpen, maar tevens een ode aan een kunsticoon en een uiting van onze toewijding aan het designvak.

Sous Verre: Van werk naar sokdesign

Van origineel naar sokdesign: Sous Verre (Jan Schoonhoven)

Van werk naar sokdesign: R70-56

Van origineel naar sokdesign: R70-56 (Jan Schoonhoven)

 

De Tentoonstelling: Een Fascinerende Versmelting van Ritme en Licht

Tot 7 januari 2023 presenteert Museum Prinsenhof Delft de betovering van Jan Schoonhoven in "Lothar Wolleh ziet Jan Schoonhoven. Meesters in ritme en licht".

Ervaar de unieke samensmelting van Wolleh's fotografisch talent en Schoonhoven's karakteristieke reliëfs. We mochten dit spektakel bijwonen tijdens de opening in juli, en geloof ons, dit wil je zien!

 

Jan Schoonhoven: De Minimalistische Meester uit Delft

Jan Schoonhoven (1914-1994), een Delftenaar in hart en nieren, was niet enkel een belangrijke naam in de kunstwereld, maar droeg ook zijn stad altijd met zich mee. Zijn stempel op de moderne kunst is onuitwisbaar, en niet alleen dankzij zijn kenmerkende witte reliëfs. Schoonhoven was een pionier binnen het minimalisme, dat zich richt op ongekende eenvoud en objectiviteit.

Hoewel zijn werken in eerste instantie simplistisch lijken, onthullen ze bij nader inzien een diepe complexiteit, met ritmische patronen en spel van licht en schaduw. Zijn creaties nodigen uit tot contemplatie en reflectie, en elk stuk is een ontdekkingsreis op zich.

 

Tot Slot...

Deze samenwerking is een hoogtepunt voor ons, en zowel de sokken als de tentoonstelling mag je niet missen. Trek je nieuwe 'R70-56' of 'Sous Verre' sokken aan, bezoek de expositie en dompel jezelf onder in de wereld van Jan Schoonhoven.

De tentoonstelling "Lothar Wolleh ziet Jan Schoonhoven - Meesters in ritme en licht" is tot 7 januari 2024 te bezichtigen in Museum Prinsenhof Delft.

Weiterlesen

Kunstsokken x Museum Het Schip

Hinterlasse einen Kommentar

Diese Website ist durch reCAPTCHA geschützt und es gelten die allgemeinen Geschäftsbedingungen und Datenschutzbestimmungen von Google.